Meld je nu aan als lid!

Over JCI (Assen)   arrow

Wanneer leer je het meest? Inderdaad door iets te doen. Junior Chamber International (JCI) is een internationaal netwerk voor persoonlijke ontwikkeling voor ondernemende mensen in de leeftijdsgroep van 20 tot 40 jaar. JCI is een wereldwijde organisatie van meer dan 350.000 leden in meer dan 120 landen. Alleen al in Nederland zijn ongeveer 2500 leden verenigd in 96 kamers. JCI heeft geen politieke of religieuze achtergrond. JCI gelooft in de ontwikkeling en persoonlijke groei van mensen. De diversiteit van de leden is uiterst belangrijk voor het leerproces, want het motto van JCI is: “learning by doing”.

 

JCI Assen is in 1976 opgericht en streeft naar 20 tot 25 actieve leden die zich inzetten voor 4 pijlers die JCI internationaal hanteert:
– Community (iets doen voor de samenleving)
– Business (nieuwe contacten opdoen)
– Nationaal / Internationaal (evenementen bijwonen)
– Training (zelfontwikkeling)

 

Er is nog een 5e onofficiële pijler. Want “Fun” is uiteraard heel belangrijk

 

In 2016 heeft JCI Assen via de Wensboom een aantal wensen in vervulling gebracht, zoals een middagje uit voor senioren bij het Drents Archief en een mini-gala voor een meisje dat haar eindexamengala had gemist. Tijdens de jaarlijkse kerstmarkt in Assen hebben we wederom wensen verzameld met de Wensboom die we in 2017 in vervulling zullen laten komen. Daarnaast hebben we bedrijven in de regio bezocht en samen met 3 andere kamers uit Drenthe een leuke, jaarlijks terugkerende, dag georganiseerd. Maar ook waren we vertegenwoordigd op meerdere landelijke evenementen van JCI en hebben we deelgenomen aan verschillende trainingen en workshops.

 

Geïnteresseerd? Kom gerust eens kennis maken.
Kijk ook eens naar JCI Nederland en JCI World om nog meer over JCI te weten te komen.